Blog

Welke brandpreventie voorzieningen zijn er?

Brandpreventie; het heeft als ultieme doel vermijden dat er ooit brand uitbreekt. En wanneer het tóch zou gebeuren, de schade beperkt blijft. De vooraf genomen maatregelen moeten hier voor zorgen. Maar welke brandpreventie voorzieningen zijn er allemaal? En welke voorziening past het best bij jouw situatie?

De meest voorkomende voorzieningen

Voorbeelden van de meest voorkomende brandpreventie voorzieningen zijn brandblussers, blusdekens en brandmelders.

Met een brandblusser binnen handbereik kun je snel reageren en een brand in een vroeg stadium onder controle krijgen. Dit kan hét verschil maken. Brandblussers zijn verkrijgbaar in verschillende soorten voor verschillende brandklassen. Van branden veroorzaakt door brandbare vloeistoffen tot elektrische branden, elk type brandblusser is ontworpen om effectief te zijn bij specifieke branden. Het is dus belangrijk om de juiste blusser te kiezen op basis van jouw omgeving en potentiële risico’s.

Een blusdeken heeft als doel de zuurstoftoevoer tijdens een brand te stoppen. Door het bedekken van het vuur met een blusdeken kan er geen zuurstof meer bij de brand komen. Zo wordt het vuur gedoofd. Ook in deze categorie zijn er verschillende dekens voor verschillende branden.

Brandmelders

Een brandmelder geeft een tijdig alarm bij brand en zorgt ervoor dat je meteen actie kunt ondernemen. Bij brand telt iedere seconde. De extra tijd die een melder verschaft kan ook hier dus van onschatbare waarde zijn. Daarom is het des te belangrijker om deze melders te plaatsen.

Meer informatie over welke specifieke brandpreventie voorzieningen het best bij jouw situatie passen? Neem contact op voor gratis en vrijblijvend advies.

Samen de mogelijkheden doornemen?

We denken graag met je mee

KMA Group levert al sinds 1866 de beste beschermingsproducten voor personen en goederen. Expertise en maatwerkoplossingen voor textiele bescherming en brandveiligheid. Afhankelijk van jouw specifieke wens kunnen we je adviseren in de beste oplossing.