5 keer de voordelen van blusdekens

Blusdekens, ze worden voornamelijk gebruikt bij branden in huis. Maar daarnaast zijn ze ook enorm effectief voor bedrijven en instellingen, zoals horecagelegenheden, zorginstellingen en scholen. In deze gevallen kan een blusdeken worden ingezet als onderdeel van de brandveiligheidsvoorschriften of als aanvulling op andere blusmiddelen. Maar waarom is een blusdeken belangrijk bij brandveiligheid? Leer meer over de voordelen van blusdekens en verbeter je veiligheid.

Meer weten?

De voordelen van blusdekens

1. Een snelle én gemakkelijke blusmethode

Blusdekens zijn eenvoudig te gebruiken en vereisen geen speciale training of vaardigheden. Het enige wat je hoeft te doen is de blusdeken uit de verpakking halen, uitvouwen en boven het brandende vuur leggen om het vuur te doven.

2. De meest veilige blusmethode

Blusdekens zijn veiliger dan andere blusmiddelen omdat ze geen gebruik maken van druk, temperatuur of elektriciteit. Dit minimaliseert het risico op letsel tijdens de blusoperatie.

 

Blusdeken

3. Voor gebruik op verschillende locaties

Blusdekens zijn geschikt voor verschillende ruimtes, waaronder keukens, brandbare vloeistoffen en elektrische branden.

4. Lager impact op het milieu

Blusdekens hebben een lager impact op het milieu omdat ze geen chemicaliën bevatten die schadelijk zijn voor het milieu.

5. Lage onderhoudskosten

Blusdekens hebben geen jaarlijks onderhoud of herladen nodig, waardoor onderhoud veel goedkoper is. Het lijkt misschien een investering, maar op de lange termijn levert het dus veel op!

Bij KMA Group zijn verschillende blusdekens verkrijgbaar, namelijk Medium, XL en EV. Specifieke wensen of opzoek naar een ander formaat? Wij leveren brandveiligheid op maat!