Hoe beheers je een lithium batterijbrand?

Wist je dat...

Lithium batterijbanden bij BHV trainingen altijd een hot topic zijn? Zijn ze wel of niet te blussen? Lees snel verder om erachter te komen wat je precies kan doen.

Specifieke uitdagingen van lithiumbranden

Lithium batterijbranden brengen specifieke uitdagingen met zich mee. Zo is water bijvoorbeeld niet effectief bij het blussen van dergelijke branden. Dit komt door de reactie tussen lithium en water. Echter kunnen kleinere lithiumbranden zeker worden geblust! Het vereist specifieke blusmethoden en -middelen, zoals speciale brandblussers die geschikt zijn voor metaalbranden. Het is belangrijk dat BHV-trainingen up-to-date zijn en deelnemers leren hoe ze adequaat kunnen reageren op verschillende soorten branden, inclusief lithiumbranden, met de juiste technieken en apparatuur.

Scholen - Lion Fire Safety

Veiligheid staat voorop

Ongelukken bij lithiumbranden kunnen ernstige gevolgen hebben en vormen een groeiende zorg gezien de toenemende prevalentie van lithiumbatterijen in allerlei apparaten. Het is van het grootste belang om bij een accubrand, met name bij lithiumbatterijen, de veiligheid van mensen altijd voorop te stellen. In geval van een brand is het cruciaal om eerst de eigen veiligheid te waarborgen voordat men probeert de brand te blussen. Het is verstandig om bij een accubrand niet te proberen een te grote brand te blussen, vooral als je niet over de juiste training, uitrusting en blusmiddelen beschikt. Een brand kan snel uit de hand lopen, vooral bij lithiumbranden die moeilijk te controleren zijn. Het is beter om te evacueren en de hulpdiensten te waarschuwen.

Preventieve en reactieve maatregelen

Hoe beheers je een lithium batterijbrand dan? Lion Safe biedt een uitgebreid assortiment aan oplossingen om de veiligheid te waarborgen bij het omgaan met lithiumbatterijen en het beheersen van deze branden. Voor preventie bieden wij Phone Safe’s, Tablet Safe’s, tassen en laadkasten aan. Deze innovatieve producten zijn speciaal ontworpen om het risico op brand te verminderen tijdens het opladen of opslaan van deze apparaten. Ze bieden een veilige en gecontroleerde omgeving, waardoor gebruikers met gemoedsrust kunnen genieten van hun technologische apparaten. Daarnaast bieden wij ook reactieve oplossingen aan, zoals branddekens en specifieke blusmiddelen. Deze producten zijn van vitaal belang om snel en effectief te kunnen reageren in geval van een lithiumbrand. Onze branddekens zijn ontworpen om een lithiumbrand te smoren en verdere verspreiding te voorkomen, terwijl onze blusmiddelen specifiek zijn geformuleerd om deze branden doeltreffend te blussen.

Onze missie

Bij Lion Safe streven we ernaar om de veiligheid van consumenten, bedrijven en organisaties te waarborgen door middel van hoogwaardige en betrouwbare oplossingen. Onze producten bieden gemoedsrust en zekerheid in een wereld waar lithiumbatterijen een alledaags onderdeel van ons leven zijn geworden.