Nieuws

Suppression kit

Vrijwel niemand gaat meer op reis zonder mobiele telefoon en vaak worden ook nog andere elektronische apparaten meegenomen. Een reiziger in een vliegtuig heeft gemiddeld 2,5 elektronische apparaten bij zich die Lithium-Ion batterijen bevatten. Hoewel Lithium batterijen over het algemeen zeer veilig zijn, zijn incidenten niet uit te sluiten met, potentieel, zeer ernstige gevolgen. Een Lithium batterijbrand gaat gepaard met zeer hoge temperaturen, felle vlammen en zeer veel rookontwikkeling. Bovendien is zo’n batterijbrand niet te blussen met reguliere blusmiddelen. Niet iets wat je wilt in een afgesloten ruimte op 10 kilometer hoogte.  
Om snel en veilig incidenten met batterijen in afgesloten ruimtes te kunnen bestrijden heeft KMA een Lithium Battery Suppression Kit (bluskit) ontwikkeld. Met deze kit wordt de brand snel geblust waarna het apparaat met de hittebestendige handschoenen veilig wordt opgeborgen. Mocht de accu toch herontbranden, dan voorkomt de onbrandbare tas dat er schade aan de omgeving ontstaat. In een vliegtuig mag een pasaagier ongeregistreerd accu’s meenemen tot een vermogen van 160Wh en de kit is getest met 100% geladen (ongebluste) accu’s van meer dan 400Wh. De KMA bluskit is de oplossing voor gebruik en opslag van elektronische apparaten in afgesloten ruimtes. Ontwikkeld voor de luchtvaart, maar ook geschikt voor de maritieme sector, metro’s en nog veel meer toepassingen.