Snelle efficiënte interventie bij batterijbranden

Batterijbranden zijn zeer lastig te bestrijden en vereisen speciale blusmiddelen en blustechnieken. Op deze pagina leest u meer over het belangrijkste devies, dat is namelijk: koelen, koelen, koelen!

Stel uw vraag

De risico's van koelen met water

Koelen kan uiteraard met water. Water koelt, maar… het geleidt ook. Er zal dus kortsluiting ontstaan. Daarnaast kan de reactie van water op accu’s leiden tot explosief waterstofgas. Het blussen van accu’s met water is dus niet zonder risico’s. Ook loopt water, vanwege de lage viscositeit, snel tussen de cellen door en is er heel veen van nodig om enige effectiviteit te hebben. Vaak is deze hoeveelheid niet (tijdig) voorhanden én komt het vervuilde water in oppervlaktewater terecht, met helaas veel milieuschade tot gevolg.

De risico's van koelen met water

Snelle efficiënte interventie

De Intelagard compacte drukluchtschuimsystemen met het unieke gepatenteerd (fluorvrije) Pyrocool blusschuim staan bekend om snelle efficiënte interventie bij batterijbranden. De voordelen hiervan zijn:

  • Extreem snel koelen
  • Snelle efficiënte interventie
  • Veilig en mobiel
  • Veel minder milieuschade
  • Minstens 40x minder water nodig(!)
  • Volledig autonoom

Pyrocool: uniek én milieuvriendelijk

Pyrocool Green™ is een uniek milieuvriendelijk blusschuim met een EPA Presidential Green Chemistry Award. Pyrocool Green bevat twee krachtige ultraviolete ‘absorbers’ die het bijzondere vermogen hebben om een brand snel te koelen zonder stoomvorming. Het supersnelle koelende effect maakt het bij uitstek geschikt voor batterijbranden.

Macaw backpack - KMA Group

De Macaw 20 liter Backpack. Met een ratio van 30:1 creëert de Macaw 600 liter PyroCool blusschuim.

Over de Macaw Backpack

De Macaw Backpack heeft zijn sporen ruimschoots verdiend! Dit draagbare drukluchtschuimsysteem is ontwikkeld en gebouwd volgens militaire specificaties en de hoogste kwaliteitseisen. Al meer dan 10.000 van deze CAFS zijn in gebruik bij het Amerikaanse leger alleen. Veilig en mobiel, tussentijds navulbaar en multi-functioneel. Ongeëvenaarde mobiliteit en gebruiksgemak! De Macaw maakt snelle interventie mogelijk met kleine hoeveelheden water. Volledig autonoom en robuust. Geschikt voor (natuur)branden en decontaminatie.

Waarom is koelen zo belangrijk?

Koelen is noodzakelijk om het overslaan van de thermal runaway tussen cellen of tussen accupakketten te kunnen stoppen. Als er te kort wordt gekoeld zal de cel weer herontbranden. Hiernaast is koelen van groot belang in het verminderen van de explosiviteit van de gassen die vrijkomen bij een accubrand (deflagratie). Hoe lager de temperatuur van de gassen, hoe lager de kans op – en impact van – deflagratie. Regulier blusschuim werkt niet. Het zal initieel de vlammen neerslaan, maar de schuimdeken vormt een isolerende laag waardoor de temperatuur weer zal oplopen. Meer weten over de risico’s van batterijbranden? In onze gratis whitepaper lees je de belangrijkste informatie.

Snel en efficiënt blussen met Pyrocool
➡️Check alle feiten en voordelen in de video