ION SHIELD

COMING SOON

Maak kennis met een revolutionaire brandblusoplossing: Ion Shield. In onze voortdurende zoektocht naar brandveiligheid is een innovatie ontstaan die de normen voor brandbestrijding herdefinieert. Ion Shield; een geavanceerd brandblusmiddel dat is ontworpen om een breed scala aan brandklassen te bestrijden. Van A, B, D en F tot de uitdagende lithium-ion batterijbranden.

Traditionele methoden voor brandblussing worstelen om moderne brandgevaren aan te pakken. Van brandbare materialen tot brandbare vloeistoffen, elektrische apparatuur en de altijd aanwezige dreiging van lithium-ion batterijbranden, de behoefte aan een veelzijdige oplossing is nog nooit zo kritiek geweest. Maak die worsteling maar verleden tijd!

Presidental Green Chemistry Challenge Award

Als erkenning voor zijn uitmuntende technologie ontving Ion Shield Technologies in 1998 de Presidential Green Chemistry Challenge Award van de Environmental Protection Agency tijdens een ceremonie in Washington, DC op de National Academy of Sciences. Dit is de hoogste onderscheiding die door de EPA wordt toegekend voor milieubijdragen aan de Verenigde Staten. Geen enkel ander brandbestrijdingsproduct heeft deze onderscheiding ooit ontvangen.

Grootschalige branden succesvol geblust

Ion Shield FEF heeft met succes vele grootschalige branden geblust, waaronder de olietanker Nassia in de Bosporusstraat bij Istanbul, Turkije. Lloyd’s uit Londen had geschat dat het minstens een week zou duren om de brand met conventionele methoden te blussen; Met Ion Shield werd de brand echter in slechts 12,5 minuten geblust. Er was slechts 1800 liter “ION SHIELD FEF” nodig om de brand volledig te blussen. Een werkelijk verbluffend resultaat in een situatie die het gerespecteerde MARITIME REGISTER AND ENGINEERING NEWS “een van de ergste branden van de afgelopen jaren” noemde.

 

Ion Shield brandblusser
Ion Shield in jerrycan

ION SHIELD BY LION SAFE

Eind september 2001 werd Ion Shield gebruikt om ondergrondse branden in het World Trade Center in New York te blussen. Een vijfkoppig Emergency Response Team van ION SHIELD TECHNOLOGIES assisteerde de brandweer van New York (FDNY) bij het blussen van branden die diep onder Ground Zero brandden. ION SHIELD FEF was het enige brandblusproduct dat werd gebruikt bij de branden in het World Trade Center. FDNY gebruikte ION SHIELD FEF ook in brandblussers om oververhit staal in lege ruimtes te koelen tijdens hersteloperaties.

ION SHIELD FEF wordt over de hele wereld gebruikt om mijnbranden, zeebranden, natuurbranden, structuurbranden en industriële branden te blussen en is het voorkeursinstrument geworden voor brandweerkorpsen over de hele wereld die zich zorgen maken over de bescherming van het milieu.